2009. szeptember 2., szerda

Csatornázási művek - ÉTV

Hétfőn bementem a két dossziényi tervdokumentációval (víz, csatorna), hogy befizethessem a hozzájárulást és végre használni a vizet és csatornát, jobban mondva betemethessük a gödröt :\ Hát nem jártam sikerrel. A tervezőnk azt mondta, hogy a vízhozzájárulás 15e Ft körül lesz, a csatorna 50-60 ezer közt...ehhez képest a víz 57.500 Ft, a csatorna 101.250 Ft. Kicsit lehidaltam. De nem is csak ez miatt nem jutottam előrébb...Anyám neve 86 példányban, 600 oldalas kitöltenivaló, 100 féle nyilatkozat, és még a tervdokumentáción is javítani kell egy kockácskát :\, nem beszélve a földhivataltól beszerzendő papírokról ....Nem mondom, hogy nem volt kedves az ügyintéző hölgy, mert tényleg mindent megmutatott, leírt, de kissé nagyon körülményes ez az egész. Még a tervezőtől valami kamaratagsági igazolást is be kell mutatnom, illetve a vízórákról a garancialevelet. MINEK???????
De...amit nem értek...Miért van az, hogy amit már egyszer a szüleimmel kifizettettek x éve (csatornahálózat kiépítése), azt velünk mégegyszer megfizettetik, holott nem új rákötés vagyunk, hanem egyszerűen anyuékéra csatlakozunk rá????

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát mit mondjak, jól lehúznak benneteket anyagilag. Az utolsó kérdésedet az ügyintéző hölgynek is feltetted? Kíváncsi lennék a válaszára. Puszi Nektek!