2009. június 9., kedd

Hétvége

Mozgalmasan telt, fiúk vízóra aknát ástak és a vízvezetéknek a 80 cm mély árkot, több, mint 10 méter hosszan, én pedig tesómmal, a burkolóval :D felmértem a terepet csempe és járólap ügyben, amit sok-sok kör és elmélkedés után sikerült Balázzsal közösen kiválasztani. Képekkel később jövök, nehézkes az új fényképezőről a képfeltöltés egyenlőre...
Tigáz ügyben is nagy előrelépés történt a hétvégén...Apukám hozta ismerős 1 nap alatt elintézte a csatlakozási díj befizetését és a szerződést, így már CSAK 2 hónapot kell várni kb, míg az általa elkészített tervek Cegléden át Nyíregyházán keresztül Diósdra átkerülnek 86 állomást megjárva...Ennyi időbe telik ugyanis az elvi engedélyeztetés, ami idő alatt ugyan a vezetéknek az árkot ki lehet ásni, de gáz nem lesz. Sikerült elintéznie (úgy tűnik legalábbis), hogy a másik utcafrontról kapjuk a csonkot. 60 ezer Ft volt maga a csatlakozás és 30 e Ft lesz a tervezés. Ebben az árban az is benne van, hogy telekre hozzák a csonkot.

Járólapok csempék...Nehéz dió volt, végül megszületett...A felső fürdőszobával egyenlőre nem foglalkozunk, sajna gondolni kell a többi létfontosságú kiadásra, mint csatornahozzájárulás, vízhozzájárulás -és terveztetés, no meg ezek kivitelezése.
300 ezer Ft-ot hagytunk ott az alsó szint belső vakolására, ennek az anyagárát még nem tudom, jobban monva a mész az 10 mázsa, szállítással együtt 25 ezer Ft-ért, viszont a homok, sóder és ami általában kellett, kell és kelleni fog, azokat apum munkahelye majd egyösszegben számláz ki. Az alapba került mixerbetont pl idén májusban kellett kifizetni, az 260 ezer Ft volt...

Járólapok, csempék...hát nem mondom, húzos...nem gondoltam volna, hogy akkor is, ha nem a legdrágábbat vesszük, ennyibe fog kerülni...
52 nm polírozott greslap (60x30) 218ezer Ft...az alsó, mini fürdőszobába pedig a csempe és járólap együttesen a díszítőelemekkel együtt durván 150 eFt volt. A mini alatt 5 nm-t értek...Bele sem merek gondolni, hogy akkor a felső fürdőszoba mennyibe lesz benne :\ ...Az emeleten az előtérre és a gardróbba kerekítve 20e Ft volt a járólap, illetve a mosókonyhába 10 ezer alatt valamivel.
A laminált padlót mégsem vettük meg, két okból is...Az egyik, hogy nem tudtunk dönteni. Szívem szerint -spórolás céljából- megvettem volna a kevésbé drágát, azonban ha meg is vettük volna, hely nem lett volna hova rakni, már minden a mi cuccainkkal van tele, és még ma kerül haza a fürdőszoba csempe és járólap.
Úgy gondoltam/tuk (bár BAlázs nem szokott ilyen baromira fontos kérdésekkel foglalkozni :D), hogy fent mindhárom szobába ugyanolyan padlót kéne rakni, így nem bontja az egységet vagy hogy mondjam...nagyobbnak is tűnik és szebb is, mintha mindenhol különböző lenne. De ami tetszene, az majdnem 140e Ft-ra jönne ki és per pillanat nem merünk ennyit kiadni a padlóra. Azt végülis minden fizetéskor meg lehet venni 1-1 szobára.

Később jövök a képekkel :)

1 megjegyzés:

Hajni írta...

Hajrá hajrá....pusza