2009. április 15., szerda

Így kezdődött...







Először csak álmodoztunk, majd típusterveket kértünk...később utána érdeklődtünk, majd lelombozódtunk...megint később szüleim felajánlották, ha itt nem kapunk építési engedélyt, hát építsünk hozzájuk...és ennél a háznál kötöttünk ki. Mindkettőnknek azonnal megtetszett. Adott volt, hogy a telek adottságai miatt csakis két szinten építkezhetünk. Mindenképp családias, barátságos,nem túl nagy házikót szerettünk volna. Így esett "rá" a választás...hogy mi lett az alaptervből???



Eléggé homályosra sikerült beilleszteni az alaprajzokat, ezért nagy vonalakban leírnám, mi mit takar....


Földszint

A bejárat innen nézve az épület jobb hátsó harmadában van. Ezen még lesz mit alakítanunk, de azt majd csak lakhatási után, mivel eképp beépítve 29,9%-os lesz a beépítettség, 30 a megengedett. Szeretnénk a bejárat előtti kis teraszt nagyobbra építeni majd és beépíteni. A jelenlegi felállás szerint: bejárattól balra lépcsőfeljáró, beton lépcsőnk lesz. Bejárattól jobbra mosókonyha, ahol a gázkazán is lesz. Tovább haladva, szintén jobbra a lenti fürdőszobácsa...azért szobácska, mert nem fog túl nagy méretekkel rendelkezni. Bejárattal szemben a lenti szoba, majd balra belépvén a nappali-konyha-étkezőben találjuk magunkat. Nem túl nagy, nem túl kicsi, összesen 32 nm lesz az egész. A rajzon látható kis beugróban lesz a konyhám, ami már tervezés alatt áll :)


Tetőtér

A tetőtérben (is) törekedtünk arra, hogy a szocpolnak megfelelően legyenek a szobaméretek kialakítva. Itt 3 hálószoba, egy gardrób és egy fürdőszoba lesz.


...és a látványtervek

Abban az egyben biztos voltam már a kezdetek kezdetén, hogy NEM ilyen színű lesz a házunk :) Valószínűleg tartjuk magunkat az eredeti ötlethez, főleg, mert bele vagyok szerelmesedve a nagyon halvány sárgába. Szóba került még a zöld, mint lehetséges alternatíva, azonban arról mindig egy jól megtermett alma, rosszabb esetben pedig egy kórház jut eszembe...ok, gondolhatnátok, hogy a sárgáról meg a sárgaház, a dühöngő :D Sajnos az alsó képen látható Porsche nem része a háznak.



Nincsenek megjegyzések: