2010. június 22., kedd

Az utolsó részlet

Végre megkaptuk. Így 1 évvel a legutolsó utalás után. Megjött a szocpol és a maradék hitel is. És, hogy miféle tortúrán kellett ehhez keresztül menni?
  1. Maradék számlák leadása, ami esetünkben nehéz volt, mivel nem a saját költségvetést vették figyelembe a számlák mennyiségénél, hanem az értékbecslő által elkészített becslést. Vagyis a mi 12,5 milliós költségvetésünk helyett 18 milliót alapul véve durván 12 millió számlát kellett leadni. Hiába nyilatkoztunk sajátkezű munkáról, stb, a számlák összegét NEM csökkentették ezek értékével.
  2. Használatbavételi engedély megléte. Hát-kérem szépen, ez volt a legegyszerűbb dolog. Le a kalappal az Önkormányzat előtt, sosem láttam még ennyire gyors és majdnem precíz munkát.
  3. Földhivatali bejegyzés. Na igen...Ehhez kell egy MÁK igazolás, melyben hozzájárulnak, hogy felkerüljünk a tulajdoni lapra...Legalábbis első körben ezt mondták. Aztán kiderült, hogy feleslegesen vártunk több, mint egy hónapot arra, hogy ez az igazolás meg is érkezzék, a térképen való feltüntetéshez ez nem is kell, csak a tulajdonviszonyok rendezéséhez, az pedig ráér még...No mindegy. Kivártuk. Ezt követően földmérőt kellett hívni, cirka 25.000 Ft+ ÁFA munkadíjért és 11.400 Ft földhivatali illetékért, hogy egy műanyag kis kütyüvel 5 perc alatt körbe menjen a házon, majd következő héten kezünkbe adják a térképmásolatot.
És igen! Leadásra került minden dokumentum, és a CIB mellett, és kedves ügyintézőnk mellett szóljon, hogy nagyon hamar utaltak! Igaz volt egy kis bökkenő, mert először zárolva jelent meg a számlán...Hát igen...Mint hangyák a bolyban...mire rájöttek, hogy kétszer kell engedélyezni a bankban az utalást ahhoz, hogy valóban megkapjuk a pénzt. Most pedig jöhet a szigetelés, a fenti fürdőszoba, a külső teraszok burkolása és miegymás. De végre már van miből. Nehéz volt a tél, szigetelés és vakolás nélkül. A fenti szobák szinte mind, kivétel nélkül elkezdtek penészesedni a koszorúnál. Viszont fűtés tekintetében nagyjából egy fogyasztáson voltunk anyukámékkal, akiknek szigetelve van a házuk, és kisebb is, mint a miénk! Ez még rejtély, hogy miért van így. Talán a padlófűtés???

Nincsenek megjegyzések: