2010. január 18., hétfő

Jogászok, IDE! - Kis jogi vita...

Nem önzetlenül csalom ide a hozzáértőket...néhány bejegyzéssel korábban említettem a Generali Providencia okos húzásáról, miszerint szerződésre hivatkozva nem akarják átvállalni a törlesztőrészletek kifizetését.

Röviden a tények:
Építési hitelre teljes hitelfedezeti védelem lett kötve. Kockázatviselés kezdete: 2009. április 22. (van olyan papír, ahol 21-et, van olyan, ahol 24-et írnak-tök mindegy.)
Munkanélküliség kezdete: 2009. október 12.

Hitel, biztosítás a munkanélküliség kezdetét követően IS fizetve volt. Decemberben jött a levél, melyben hivatkoznak a szerződésre, és megállapítják, hogy semmiféle szolgáltatási kötelezettségük nincs, mivel nem telt el a 6 hónap várakozási idő.

Szerződés szerint a várakozási idő fogalma:

"...a biztosítási szerződés hatályának a biztosítottra való kiterjesztésétől kezdődő, hat hónapos átmeneti időszak, mely alatt a Biztosító kockázatviselése a biztosított munkanélküliségével kapcsolatos biztosítási eseményekre nem terjed ki."

Sötéttel jelöltem a számomra lényeges információt, és pirossal a -szerintem- kulcsszót.

Van egy ilyen vonatkozó bekezdés is:

" A Biztosító kockázatviselése a biztosított munkanélkülivé válás tekintetében 6 hónap várakozás idő eltelte után kezdődik."

Amiket fent leírtam, azok egyenlőek lennének azzal, hogy automatikusan ki vagyunk zárva a jogosultak köréből, amennyiben, akárcsak 1 nap híján is, de nincs meg a 6 hónap???

Tárgyhók tekintetében az alábbiak szerint fizettük a biztosítást:

május 10. (első hónap)
június 10.
július 10.
augusztus 10.
szeptember 10.
október 10. (hatodik!!! hónap)

Arra vonatkozóan, hogy naptári napra, avagy befizetésre vonatkozóan szól -e a szerződés, egyenlőre semmit nem találtam...

Nos, akkor ki fizeti a törlesztést???

Megjegyzem mellékesen, hogy októberben még egyébként sem fizetett volna a biztosító, mivel el kell telni 60 nap folyamatos munkanélküliségnek az első esedékes "helyettünkfizetés" előtt.

Éééés...a szerződéshez mellékelt levélen az áll, hogy helyettünk fizet a biztosító, nem pedig az, amit a biztosító munkatársa mondott, vagyis mi kifizetjük a törlesztőrészletet, majd ha ezt leigazoltuk a biztosító felé, visszafizeti...

Örömmel fogadok minden hozzászólást!!! Köszönöm!

1 megjegyzés:

Annamari írta...

Hozzászólok, merthogy a Generali bassza meg!!!!!!!! Ennél a cégnél egy nagyobb rohadékot még nem igen hordott a föld a hátán ://// Az autómra amit elloptak náluk volt a casco kötve, mondanom sem kell hogy nem fizetek, úgyhogy ki kellett fizetnem egy olyan autót ami nem is volt meg, a sokáig húzódó vitatkozások után kamatostól, 2 millió helyett 4,2 -öt, azt mondták ha valamiket kötök náluk akkor méltányolnak, kötöttünk 3 életbiztosítást a nővérem is átment oda erre azt mondták az életbiztosítás semmit nem ér mert az nekik nem bevétel,amit Magyarországon a biztosítók megengednek maguknak az már emberfeletti :///

Amúgy gyönyörű minden