2009. december 15., kedd

Rengeteg...

Sokminden történt, már október 4-e óta bent lakunk a házban. Azóta volt egy kis problémánk, ami végül megoldódott. Egyik nap észrevettük, hogy valahol elfolyik a fűtésrendszerből a víz. Kiderült, hogy a kőművesek átvertek az egyik fűtéscsövön egy százas szöget, ami akkor kezdett el rozsdásodni, majd kifolyt a víz. 47.000 Ft-ot fizetett a biztosító, viszont a bosszankodás, amit okozott, az sajnos megfizethetetlen :\
Beadtuk a használatbavételi engedélyhez a kérelmet. Az Önkormányzatnál nagyon készségesek voltak, 1 év haladékot kapunk a hőszigetelésre, ház körüli járdára és az alsó-külső korlátokra, ja és a felső fürdőszobára. A közművekkel még mindig gondjaink vannak, mert bár több hónap alatt végül sikerült mindenhonnan begyűjteni az engedélyt, a TIGÁZ és az ÉTV nem adott ki használható papírt, ezért tegnap kénytelen voltam beülni a vizesekhez tüdőgyulladásom közepette, hogy kérjek egy közműnyilatkozatot a használatbavételihez. ÁÁÁ, volt a válasz...nem megy ez olyan egyszerűen! Hogy mi kell hozzá? Ismételten!!! 90 napnál nem régebbi térképmásolat és tulajdonilap, amit szeptemberben vagy októberben kikértünk azért, hogy engedélyezzék a bekötést és a víz-csatorna használatot. Nyilvánvalóan azóta lekerült az ingatlan a térképről vagy mittoménmi...aztánmeg elvileg engedélyt is akkor kaphattunk volna csak, ha mellékelve van valami függőleges és vízszintes csőterv. Ennek hiányában nem kaptunk volna engedélyt, ergo meg volt a papír, csak azóta náluk nincs...Ezen felbuzdulva, itthon keresésbe kezdtem, és láss csodát, a keresett dokumentumok őket illető példányaiból is nálunk hagytak párat...Bezzeg a 160ezres számlát azóta sem találják, pedig nekünk kéne a banknak! Biztos mi vagyunk a hülyék, visszakaptuk az eredeti számlát, csak nem emlékszünk rá...amikor mondtam, hogy egy zöld készpénzfizetési számla viszont van nálunk, azt mondta a kedves hölgy, hogy az lehetetlen, mert az bizony nála van! Hát ne akarja már nekem bemesélni...Na mindegy, lényeg a lényeg, uracskám ma nyakába vette a világot, és elindult az ÉTV-hez és a TIGÁZhoz is egy-egy közműnyilatkozatért, hogy ne legyen akadálya a használatbavételi kiadásának. Bezzeg az ÉTV-nél a szilveszteri programokat olyan szépen ki tudták vesézni, talán ezért nem tudják, hol keressék az iratokat. Hozzá teszem, a két dossziénkból csak egyet talált meg a hölgyike, hogy hol a másik, az rejtély! De biztos az elveszett számlánk mellett!
Önkormányzat...kijöttek, benéztek a fürdőbe és a nappaliba, majd közölték, amint meg vannak a hiányzó papírok, azonnal küldik a határozatot! Sosem láttam még ennyire egyszerű és kézenfekvő munkát! Mindenhol így kellene csinálni! Pozitívan csalódtam! Egyébként a házat belaktuk, a gyerekek már épp hogy le nem lakták. Előszeretettel használja kisfiúnk rajztáblának a különböző falfelületeket, remélem mihamarabb kinövi :) Majd jövök képekkel is, csak olyan nehéz rávennem magam a blogolásra :)

Ja, használatbavételihez még annyit, hogy 20e Ft-os illetékbélyeg kell a kitöltött kérelemre, plusz  minden közműtől hozzájáruló nyilatkozat. Amennyiben az önkormányzat -azt hiszem- 21 napon belül nem reagál, úgy visszajár a 20e Ft, ha 40 napon túl sem reagál, úgy 40e Ft-ot kell, hogy visszafizessenek. Természetesen egy hiánypótlásra felszólítás vagy ilyesmi megszakítja ezt az időintervallumot!

Nincsenek megjegyzések: