2009. május 19., kedd

Képekhez...

Tegnap már sem erőm, sem kedvem nem volt írni, miután 1 órát autóztunk a hőségben. Most jöttem pótolni.
Tehát: Immáron a földszint és a tetőtér is teljesen be van csövezve, a radiátoroknak is meg van a kiállásuk, vagyis jöhet az aljzatbetonozás, amire sajnos várni kell, mert a februári csúszás végett belecsúsztunk a kivitelezők egy másik munkájába, így be kell várnunk őket. Nem állunk neki magunk betonozni, mivel nagyon fontos, hogy gyönyörű szép, egyenes legyen a felszíne a betonnak.
A tetőtérben majdnem teljesen kész van a mennyezeti gipszkartonozás, oldalt, a koszorúnál még fel kell húzni a falakat gipszkartonig. Ez azért nem történt eddig meg, mert így egyszerűbb volt a gipszkartonozás. Megvettük a padlásfeljárót, ami egyrészt kell a kémény miatt, másrészt pedig nem árt, ha nekünk is lesz hova pakolni. A mennyezeti hőszigetelés még nincs kész, csupán fel van hordva a szarufákra az üveggyapot, ami az olsalsókhoz képest 5 cm-rel bővül.
Megvettük (mert én féltem, hogy mire kell, nem lesz) a mosdókat. Szerelem volt első látásra :)

A Bau Hausban most 100.000 Ft vásárlás felett ingyenes a kiszállítás. Azt hittem, el sem fogjuk érni a 100.000 Ft-ot, nemhogy még túl is lépjük azt! 70 nm-nyi hungarocell (a padlófűtés alá), 50 nm-nyi, 5 cm vastag Knauf üveggyapot, 2 db mosdótál és a padlásfeljáró kerekítve 140.000 Ft volt, ebből a mosdó darabonként 16.000 Ft, illetve a padlásfeljáró 17.000 Ft, ami elvileg hőszigetelt, aztán majd meglátjuk...

A tetőtérbe még ki kell találnunk majd, hogy mivel oldjuk meg a hangszigetelést, erre marad kb 2-3 cm-ünk. Várom az ötleteket, ami jó és egyben pénztárcakímélő is. Annyi helyről, annyi javaslatot kaptam, természetesen egyik drágább, mint a másik...volt, ahol komplett hangszigetelő rendszereket ajánlottak többszázezer forintért...Olyan megoldásra volna szükségünk, amitől a felszálló meleg nem vész el, a hang viszont elnyelődik.

Beltéri ajtók: Mint korábban említettem, értékbecslés miatti nagy ijedtségünkben átszaladtunk a szemközt lévő ajtó-ablakoshoz, ahonnan egyébként a Fenstherm homlokzati nyílászárók is származnak (a következő legkedvezőbb ajánlat is 2-300e Ft-tal magasabb volt, mint az övék)...szóval átszaladtunk és megvettük. Majd idővel le lesznek cserélve fenyőre. Akkor csak azzal voltunk elfoglalva, hogy olcsón és hamar, hogy mire jön az értékbecslő, meglegyenek, aztán szerencsére(?!?!) nem volt rá szükségünk, így is túlléptük az előírt szintet. Egyébként a 75/210-es ajtó 14.000Ft volt, a 90/210-es pedig 17.000 Ft, az 1 db 100/210-es pedig 19.000 Ft. Akció lévén a végösszegből annyiszor 1000 Ft került jóváírásra, ahány db ajtót vásároltunk.

Kifizettük az eddig elvégzett épületgépészeti munkák árát, 250.000 Ft-ot, legközelebb akkor jön a srác, ha kész a belső vakolás is, akkor lesznek felszerelve a radiátorok is, illetve ha meg lesz az engedély, akkor kiépíti a gáz -és vízrákötést.

Nincsenek megjegyzések: